Ta strona tworzy pliki Cookies do celów funkcjonalnych i analitycznych. Żeby móc skorzystać z formularza kontaktowego musisz wyrazić zgodę na przetwarzanie danych dla celów kontaktowych. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Cookies AKCEPTUJĘ

Polityka Prywatności i Cookies

Kwestia Prywatności

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) zwanym dalej "RODO" informuję, że:

  1. Administratorem Twoich danych osobowych po podaniu ich przez formularze na tej stronie jest jej właściciel Robert Wierzchowski zamieszkały w Poznaniu.

  2. Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora w następujących celach:

    • przesyłania wiadomości zwrotnych, kontaktowych i informacyjnych za pośrednictwem usługi e-mail lub telefonicznie,
    • obrony przed ewentualnymi roszczeniami,
    • analitycznym i statystycznym.
  3. Dane będą przekazane podmiotom przetwarzającym je na moje zlecenie na podstawie umowy z Administratorem, ale tylko w celu i zakresie niezbędnym dla realizacji ww. celów, w tym m.in. podmiotom świadczącym na moją rzecz usługi IT lub inne usługi zapewniające prawidłowe funkcjonowanie tej strony, przy czym takie podmioty przetwarzają dane wyłącznie zgodnie z poleceniami Administratora.

  4. Poza wymienionymi podmiotami Twoje dane mogą zostać udostępnione wyłącznie podmiotom upoważnionym do tego na podstawie przepisów prawa krajowego lub unijnego. Administrator strony dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.

  5. Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez czas niezbędny do osiągnięcia celu przetwarzania lub do odwołania przez Państwa zgody. Administrator zastrzega sobie prawo do przetwarzania danych przez okres do 3 miesięcy od momentu osiągnięcia ww. celów.

  6. Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane na podstawie:

    • zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), w szczególności w celach marketingowych podmiotów współpracujących,
    • w związku z wykonaniem umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), w szczególności w przypadku skorzystania z funkcjonalności tej strony opisanych w tej polityce;
    • spełnienie zobowiązania wynikającego z przepisów prawa zarówno krajowego jak i unijnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
    • do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym udzielenia odpowiedzi na pytania przesłane za pośrednictwem formularzy kontaktowych oraz w celach statystycznych i analitycznych Administratora, gdzie uzasadnionym interesem Administratora jest możliwość dokonywania analiz i statystyk prowadzonych przez niego działań wynikająca z art. 6 ust. 1 lit f) RODO, a także dla celów obrony przed ewentualnymi roszczeniami na zasadzie prawnie uzasadnionego interesu Administratora gdzie uzasadnionym interesem Administratora jest obrona Administratora przed roszczeniami osób trzecich.
  7. W każdej chwili istnieje możliwość wycofania zgód wyrażonych w serwisie, w tym zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych podmiotów współpracujących z Administratorem. Odwołanie zgody na przetwarzanie nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed jej wycofaniem.

  8. Masz prawo zażądać dostępu do danych, sprostowania, usunięcia, przenoszenia lub ograniczenia ich przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. Jeśli chcesz skorzystać z przysługujących Ci praw proszę o przesłanie do mnie wiadomości na adres e-mail: revert@revert.pl

  9. Bezpieczeństwo danych osobowych jest dla mnie priorytetem, jeśli jednak uznasz, że przetwarzając Twoje dane osobowe naruszam przepisy RODO, masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Kwestia Cookies

  1. Pliki Cookies to niewielkie pliki tekstowe tworzone lokalnie na Twoim urządzeniu za pośrednictwem przeglądarki przez strony internetowe, które odwiedzasz. Więcej o plikach Cookies znajdziesz na zew. stronie Wikipedia o Cookies.

  2. Dla Twojej wygody strona www.revert.pl, zwana dalej stroną, stosuje pliki Cookies i podobne technologie m.in. po to, by dostosować funkcjonalność strony do Twoich preferecji oraz w celach analitycznych i statystycznych.

  3. Cookies stosują też serwisy, do których ta strona się odwołuje np. zewnętrzna usługa statystyk.

  4. W Twojej przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu Cookies.

  5. Strona stosuje Cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony do analizy, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające pamiętać o ustawieniach użytkownika (np. akceptacja tej polityki) dla Twojej wygody.

  6. Poziom uprawnień dla Cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do możliwości całkowitego ich zablokowania. Może to zwiększyć poziom prywatności ale może także uniemożliwiać dziłanie niektórych funkcji, np. zapamiętania Twoich preferencji.